Waar kunnen we je mee helpen?
Categorieën
< Alle onderwerpen

Wat moet ik doen na een ongeval?

Wat moet ik doen na een ongeval

Dagelijks gebeuren veel verschillende soorten ongevallen. Denk aan een verkeersongeval, bedrijfsongeval of struikelen over een uitstekend voorwerp. Indien u hierdoor letsel oploopt, komt er veel op u af. In dit artikel leest u wat u onder meer moet doen na een ongeval.

Wat u moet doen na een ongeval hangt af van de toedracht

Veel voorkomende ongevallen zijn:

  • Ongelukken met dieren
  • RSI
  • Beknelling
  • Snijden
  • Voertuigongevallen
  • Whiplash
  • Tegen dingen oplopen
  • Vallende voorwerpen
  • Van hoogte vallen

Per ongeval kan het verschillend zijn wat je moet doen en wie je moet inschakelen. Twee adviezen zijn echter vaak van toepassing: het inschakelen van medische en juridische hulp.

Medische hulp

Het eerste waar u aan moet denken om te doen na een ongeval is om indien nodig medische hulp in te schakelen. U of een ander kan 112 bellen voor hulp. Dan kan bijvoorbeeld een ambulance en/of politie worden gestuurd. Indien er bijvoorbeeld een verkeersongeval heeft plaatsgevonden en er komt politie ter plaatse, kan een proces-verbaal worden opgemaakt. Daarin komen de gegevens van betrokkenen te staan en een omschrijving van wat er is gebeurd.

Mogelijk kunt u zich nog zelfstandig (laten) vervoeren. Bij letsel is het verstandig uw huisarts te raadplegen. Uw huisarts kan u adviseren, pijnstilling voorschrijven en u eventueel doorverwijzen naar een specialist. De specialist kan onder meer een MRI- of CT-scan maken om vast te stellen of u bijvoorbeeld een breuk heeft opgelopen.

Juridische hulp

Verder is het verstandig vroegtijdig juridische hulp in te schakelen na een ongeval met letsel tot gevolg. Er komt veel op u af na een ongeval. Wellicht bent u arbeidsongeschikt, moet u veel kosten maken en vraagt de verzekeraar veel van u. Het is dan fijn als dit van u uit handen wordt genomen. Als een ander aansprakelijk is voor het ongeval, moet uw schade worden vergoed. In dat geval moeten ook de advocaatkosten worden vergoed. U hoeft zich dan dus geen zorgen te maken over de kosten.

Bekijk hier het filmpje van de Vereniging voor Letselschade Advocaten over wat u moet doen na een ongeval.

Wij zorgen dat u de benodigde hulp krijgt. Ook zorgen wij ervoor dat u de maximale vergoeding krijgt. Simpelweg omdat u hier recht op heeft. Hier leest u over de stappen in een letselschadezaak. Neem kosteloos contact met ons op via 033-3037947 of info@solvitadvocatuur.nl. Wij leggen u graag uit welke stappen er verder ondernomen moeten worden.

Inhoudsopgave